نکات ایمنی وسلامت

  

 

 

 مقدمه 

   

 

محیط نیز همچون عادات شخصی قادر است بر سلامت تأثیر بگذارد؛ اما می‌توان تا حدی آن را تعدیل کرد. حوادث از علل عمده مرگ و آسیب دیدگیهای وخیم می‌باشند، به ویژه در افراد مسن و خردسالان. عواملی چون شرایط آب و هوایی خاص و ویژگیهای محیطی منزل یا محل کار از جمله دیگر خطراتی هستند که برای سلامت وجود دارند. لیکن با شناسایی خطرات بالقوه و اجرای اقداماتی برای پیشگیری از آنها می‌توانید به آسانی از خطراتی که در خانه یا محل کار یا حین مسافرت وجود دارند، اجتناب کنید.
حوادث از مخاطرات عمده‌ای می‌باشند که برای سلامت وجود دارند. تقریباً نیمی از حوادث وخیم در خانه روی می‌دهند و بیش از همه افراد مسن و خردسالان آسیب می‌بینند. افراد مسن بیشتر مستعد افتادن هستند، در حالی که خردسالان در معرض خطر قابل توجه مسمومیت با مواد سمی خانگی می‌باشند. آتش از دیگر مخاطرات موجود است. خطر قابل توجه دیگری که برای سلامتی وجود دارد از بهداشت ضعیف آشپزخانه ناشی می‌شود که در نتیجه آن ممکن است مسمومیت غذایی روی دهد. برای آن که به زمین نیفتید، کاری کنید که نور خانه زیاد باشد، قالیچه‌ها و پا دری‌ها بر روی زمین حرکت نکنند و کف خانه مرتب باشد. اگر در خانه بچه کوچک دارید، برای پلکان، درب حفاظ بگذارید تا مانع افتادن او از پلکان شوید.

داروها، مایعات شوینده، مونوکسید کربن (گازی که در اثر سوختن مواد سوختی آزاد می شود) و سرب از جمله مواد سمی می‌باشند. باید مواد سمی را دور از دسترس کودکان نگاه دارید. برای پیشگیری از تجمع مونوکسید کربن، هر سال دودکش‌ها، دستگاه‌های گرمایش و وسایل گازسوز را بازرسی کنید و هیچگاه ماشینهایی را که بنزین سوز می‌باشند، در گاراژهای بسته روشن نگذارید. برای پیشگیری از مسمومیت با سرب، باید فردی که متخصص در این امر باشد، لوله‌های سربی را جایگزین کند و رنگی را هم که بر روی دیوارها زده شده (معمولاً در خانه‌های قدیمی) و حاوی سرب است، بتراشد. از آتش یا اجسام داغ با احتیاط استفاده کنید؛ برای مثال اگر سیگاری می‌باشید، حتماً پس از اتمام سیگار کشیدن، سیگار و کبریت خود را خاموش کنید.

برای پیشگیری از آتش سوزیهای الکتریکی، زیادی از پریز، برق نکشید. مواد آتش زایی مثل رنگ را در انبار یا گاراژ نگاه دارید. علاوه بر آن همیشه در آشپزخانه پتوی ضد حریق یا کپسول آتش نشانی داشته باشید و بر روی سقف هم دود یاب نصب کنید تا در صورت بروز حریق آن را شناسایی کند. برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، آشپزخانه را تمیز نگاه دارید، غذا را کاملاً بپزید و غذاهای فاسد شدنی رادر یخچال نگاه دارید. غذا را در ظرف درز گرفته و بی‌منفذ قرار دهید و قبل از انقضای تاریخ مجاز، آن را مصرف کنید.
برای آن که مانع از افتادن کودک شوید، هم در پایین و هم در بالای پلکان درب حفاظ بگذارید. دقت کنید ارتفاع درب حفاظ بیشتر از آن باشد که کودکتان بتواند از آن بالا برود. تنظیم کننده‌های پهنا، امکان می‌دهند تا درب حفاظ برای هر راه پله‌ای اندازه باشد. عمود بودن میله‌ها، مانع از آن می‌شود که کودک بتواند از درب حفاظ بالا رود.
بیشتر خطراتی که در باغ یا حیاط وجود دارد ناشی از استخرها یا حوضچه‌ها، گیاهان یا مواد شیمیایی سمی، وسایل باغبانی، منقل کباب‌پزی یا جوجه‌پزی و وسایل بازی است. حوضچه‌ها ممکن است برای خردسالان خطرناک باشند، زیرا ایشان ممکن است حتی در آبهای کم عمق هم غرق شوند. هنگامی که کودکان در اطراف حوضچه‌ها بازی می‌کنند، دقت کنید و بر آنها نظارت داشته باشید. گیاهان سمی ممکن است موجب علایمی از قبیل تحریک و خارش پوست و در صورت بلع، تحریک اعضای داخلی و استفراغ شوند. برخی از گیاهان ممکن است مرگبار هم باشند، به کودکانتان بیاموزید که لمس یا خوردن گیاهان ممکن است خطرناک باشند. اگر فرزندتان گیاهی را خورده باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید و کودک را همراه با نمونه‌ای از گیاه به بیمارستان ببرید.

اگر برای باغبانی از مواد شمیایی سمی استفاده می‌کنید، آنها را در انبار یا گنجه قفل‌دار قرار دهید. به جای استفاده از مواد سمی، می‌توانید از روشهای ایمن تری مثل درآوردن علفهای هرز با دست یا استعمال حشره کش‌های عاری از مواد شیمایی بهره بجویید. هیچگاه وسایل خطرناک یا برنده را در محلهای در دسترس کودکان قرار ندهید و هرگاه هم خود از این وسایل استفاده می‌کنید، لباسهای ایمنی لازم را بپوشید. حشراتی چون زنبور و پشه می‌توانند و نیش بزنند. زهر این حشرات ممکن است موجب واکنشهای حساسیتی شود. واکنش‌های حساسیتی شدید (آنافیلاکسی) ممکن است مرگبار باشد. برای محافظت از خود، دست و پای خود را پوشیده نگاه دارید و مواد دافع حشرات بر روی پوست خود استعمال کنید.
هنگام استفاده از دستگاههایی همچون چپرچین از وسایل ایمنی استفاده کنید. مثلاً دستکش‌های ضخیم بپوشید، با گذاشتن عینک ایمنی، چشم خود را از ذرات پرتاب شونده به سمت خود، محافظت کنید و یک محافظ گوش هم به سر داشته باشید تا مانع از شنیدن سر و صدا شود.
حیوانات ممکن است موجب حساسیت و انتشار بعضی از عفونت‌ها و انگل‌ها به افراد شوند. مدفوع گربه و سگ ممکن است حاوی موجودات ریز خطرناکی مثل تخم کرم توکساکارا باشد. این تخمها در صورت بلع ممکن است موجب توکسوکاریاز شوند. این بیماری ممکن است منجر به کوری شود. مدفوع گربه ممکن است حاوی انگل توکسوپلاسما هم باشد که این انگل به جنین زنان باردار، صدمات وخیمی وارد می‌کند. مرتب، حیوانات دست آموز خود را تمیز کنید و به روشی بهداشتی مدفوع آنها را دور بریزید. به کودکانتان بیاموزید بعد از لمس حیوانات دست خود را بشویند. از آن جایی که بعضی از حیوانات دست آموز مثل سگ، ممکن است گاز بگیرند، نباید هیچ گاه کودک را با آنها تنها گذاشت.
مواجهه بیش از حد با نور خورشید ممکن است منجر به آفتاب سوختگی، گرمازدگی و درد درازمدت، مشکلات وخیمی همچون سرطان پوست شود. بالاخص در صورتی که موی قرمز یا بور و چشمان سبز یا آبی داشته باشید، بیشتر در معرض خطر هستید. زیرا ملانین (رنگدانه‌ای که نور فرابنفش را جذب می‌کند) کمتری در پوستتان وجود دارد. برای به حداقل رساندن آسیب دیدگی ناشی از آفتاب، هیچکس نباید در اواسط ظهر در معرض نور خورشید باشد و اگر بیرون از خانه باشید، حتماً پوست و چشمان خود را محافظت کنید. کلاه لبه پهن به سر بگذارید و پیراهن آستین بلند و شلوار یا دامن بلند بپوشید. از کرمهای ضد آفتاب با عیار محافظتی در آفتاب«SPF» مناسب بر روی پوست خود استعمال کنید. هرچه عیار محافظتی بیشتر باشد، در برابر آفتاب محافظت بیشتری ایجاد خواهد شد. کرم ضد آفتاب را باید 30-15 دقیقه قبل از بیرون رفتن استعمال کرد و هر 24 ساعت آن را تجدید نمود.
شیرخواران و کودکان چون پوست ظریفتری دارند، بیشتر در خطر آفتاب سوختگی قرار دارند. شیرخواران را به دور از نور آفتاب نگاه دارید و به کودکان هم حتماً لباس مناسب بپوشانید و برایشان کرم ضد آفتاب استعمال کنید.
کارهای اداری و کارهای بدنی، ممکن است متضمن خطراتی برای سلامتی باشند. عاقلانه است که خطرات بالقوه مرتبط با کارتان را دریابید و برای پیشگیری از آن،‌ اقدامات لازم را انجام دهید. در صورت لزوم از کارفرمای خود بخواهید تا به شما در به حداقل رساندن این خطرات کمک نماید. کار اداری به ندرت خطری برای ایمنی جسمی دارد، اما ممکن است موجب شروع برخی از مشکلات برای سلامت فرد شود. دو مورد از شایعترین مشکلات جسمی عبارتند از کمردرد ـ در اثر وضعیت قرارگیری نامناسب فرد در هنگام نشستن در پشت میز تحریر ـ و آسیب دیدگی ناشی از کشیدگی‌های مکرر ـ نوعی کشیدگی عضلانی که به علت حرکات تکراری مثل ماشین نویسی کردن پدید می‌آید.

یکی دیگر از مشکلات شایع استرسهای روانی می‌باشند که ممکن است در اثر عواملی چون شرایط طاقت فرسا یا روابط نامناسب با همکاران پدید آمده باشند. برای پیشگیری از مشکلات جسمی، حتماً باید محل کارتان خوب تهویه شود و کاملاً روشن باشد. اگر زیاد ماشین نویسی می‌کنید، حتماً باید مچ دستتان در حین کار بر جایی تکیه داشته باشد. در صورت مواجهه با شرایط پر استرس، سعی کنید مشکل را برطرف کنید یا در صورت لزوم قبل از آن که مشکل بر سلامت شما تأثیر بگذارند درصدد کمک برآیید.
میز تحریر و تجهیزات خود را به گونه‌ای مرتب کنید که در وضعیت صحیح قرار گرفته باشند. طوری بنشینید که وضعیت مناسبی داشته باشید و به راحتی از تمام صفحه کلید استفاده کنید. بسیاری از انواع کارهای بدنی خطرناکند. کارکردن با ماشین آلات یا اجسام سنگین ممکن است شما را در معرض خطر آسیب دیدگی قرار دهد، مواد شیمیایی بسیار سمی می‌باشند یا آثار مضری بر بدن ـ مثل سوختگی پوست ـ دارند. بعضی از انواع گرد و غبار مثل سیلیس (موجود در ماسه و بعضی از سنگ‌ها) و آزبست، در صورت استنشاق به شش‌ها صدمه می‌رسانند. سر و صدای زیاد و دمای بالا از جمله دیگر خطرات محل کارند. کارفرما باید شما را از هرگونه خطری آگاه کند و تجهیزات محافظت ‌کننده را در اختیار شما قرار دهد. اگر برای خودتان کار می‌کنید، برای محافظت خود خطرات را بیابید و حتماً از قوانین ایمنی در حین کار تبعیت کنید.
حوادث نقلیه در جاده‌ها موجب هزارن مورد مرگ و آسیب دیدگی در سال می‌شود. تقریباً همه حوادث ناشی از اشتباهات افراد است تا نقایص وسایل نقلیه. یکی از علل عمده اشتباهات در رانندگان، مصرف الکل است. بی‌تجربگی، مصرف دارو و خستگی از جمله دیگر علل می‌باشند. این عوامل قادرند واکنش راننده را به تأخیر اندازند و قضاوت او را مختل کنند. رانندگان باید به هیچ وجه خسته نباشند یا الکل مصرف نکرده باشند و نیز باید بدانند که هیچ یک از داروهایی که مصرف می‌کنند موجب احساس خواب آلودگی نمی‌شود. همه افرادی که در ماشین می‌نشینند باید کمربند ایمنی ببیندند. خردسالان باید صندلیهای مخصوصی داشته باشند که مناسب اندازه و وزن آنها باشد.

موتورسواران و دوچرخه سواران باید کلاه ایمنی و لباسهایی داشته باشند که آنها را در برابر شرایط نامناسب جوی و آسیب دیدگی محافظت نماید. ایشان باید از سالم بودن چراغ‌هایشان اطمینان حاصل نمایند و باید لباسهای براق یا منعکس کننده نور بپوشند تا دیگران آنها را در جاده خوب ببینند. عابران پیاده باید از پیاده رو بگذرند و هنگام عبور از خیابان، از روی خط‌کشی‌های مخصوص عابران پیاده رد شوند. اگر هیچ گذری وجود نداشت باید در همان جهتی راه بروید که وسایل نقلیه در حرکت می‌باشند. افرادی که کودکان خردسال دارند، باید حتماً به فرزندان خود درباره ایمنی در جاده آموزش داده باشند.
خردسالان باید صندلیهای مخصوصی داشته باشند که مناسب اندازه و وزن آنها باشد.
دوچرخه سواران باید کلاه ایمنی به سر بگذارند تا از جمجمه محافظت شود و لباسهای براق یا شبرنگ بپوشند تا به راحتی دیده شوند. چراغها باید شبها روشن باشند. همیشه باید به دوچرخه خود برسید تا خوب کار کند.

  

  

 

 

 

 

 

                                          نکات ایمنی اجاق گاز  


رعایت موارد ایمنی اجاق گاز به لحاظ کاربرد فراوان آن در منزل بسیار مهم و اساسی است به این نکات دقت کامل داشته باشید.

1-اجاق گاز را در محلی قرار دهید که در معرض باد و کوران یا باد بزن های برقی نباشد زیرا اگر آتش خاموش شود گاز مرتبا خارج شده و با یک جرقه کوچک نیز منفجر و آتش سوزی رخ می دهد.

از سر رفتن غذا روی اجاق نیز جلوگیری کنید .

2-اجاق هایی که به ترموکوپل حرارتی مجهز می باشند ایمنی بیشتری دارند زیرا با خاموش شدن آتش جریان خروج گاز متوقف می شود حتما دستگاه های گاز سوز به خصوص اجاق گاز به ترموکوپل و پیلوت مجهز باشند.

3-برای هر دستگاه مصرف کننده گاز یک انشعاب گاز شیردار و در نظر گرفتن یک دودکش مجزا ضروری است.

4-از قرار دادن ظروف سنگین روی اجاق جدا خودداری کنید و ظرف را طوری قرار دهید که با شیلنگ گاز تماس نداشته باشد.

5-در صورت مشاهده هر گونه اشکال در اجاق گاز موضوع را جدی گرفته و برای رفع معایب آن به نمایندگی آن سریعا اطلاع دهید.

6-هر شیلنگی برای وسایل گاز سوز از جمله اجاق گاز قابل استفاده و مناسب نیست تنها از شیلنگ های استاندارد استفاده کنید طول شیلنگ نباید از یک و نیم متر تجاوز کند .

اگر فاصله زیادتر است تا طول 5 متر از لوله مسی استفاده کنید و برای طول بیش از 5 متر استفاده از لوله های فولادی مخصوص گاز ضروری است.

7-شیلنگ های لاستیکی و مسی باید در مقابل صدمات فیزیکی محافظت شوند و امتداد آن ها از اتاقی به اتاق دیگر مجاز نیست.

8-اجاق را در محلی قرار دهید که شیب نداشته و احتمال سقوط آن نباشد.

9-به بچه های کوچک و افراد ناوارد اجازه استفاده از اجاق را ندهید.

10-اگر چربی یا روغن روی اجاق گاز سر رفته و آتش گرفت کافی است شیر منبع گاز را ببندید و آتش روغن را با خاموش کننده یا با انداختن یک پارچه ضخیم خیس روی آتش خاموش کنید.

11-از هر گونه دست کاری اجاق گاز به هر دلیل جدا خودداری کنید.

*رفتار صحیح در منزل در ارتباط با استفاده از وسایل گاز سوز بهترین طریقه آموزش کودکان خواهد بود.

*با ظروف سنگین به وسایل گاز سوز ضربه وارد نکنید.

*وسایل گازسوز را در مسیر کوران هوا و جریان باد قرار ندهید.

*از قرار دادن اشیا و البسه قابل اشتعال در مجاورت بخاری و سایر وسایل گازسوز جلوگیری کنید.

*بازرسی اتصالات و بست های مربوط به لوله های گاز را حتما انجام دهید.

*برای آزمایش نشت گاز هرگز از شعله کبریت استفاده نکنید.

*در نظافت مشعل های اجاق گاز و سایر شعله پخش کن های گازی دقت کنید.

*هرگز آبگرمکن گازی و سایر وسایل گازسوز را در حمام نصب نکنید.

*دقت کنید بخاری گازی همیشه با شعله آبی بسوزد.

*در صورت استشمام بوی گاز فورا شیر گاز را ببندید.

*در صورت استشمام بوی گاز از روشن کردن لامپ، کبریت و فندک جدا خودداری کرده و فیوز اصلی برق را قطع کنید.

*حتما یک کپسول آتش نشانی در منزل داشته باشید.

*برای آزمایش و بازرسی اتصالات وسایل گازسوز از کف صابون استفاده کنید. 

 

 

 
آنچه در سفر باید بدانیم


الف: حقوق مسافرین

  • صدور بلیط توسط شرکت مسافربری و تسلیم آن به مسافرین با ذکر مشخصات مقرر در ضوابط
  • اطلاع‌رسانی به مسافرین توسط شرکت‌های مسافربری در زمان صدور بلیط از مسیر حرکت به نحو مقتضی
  • استرداد قیمت بلیط در صورت انصراف از سفر تحت شرایط مقرر (مگر تا یک ساعت قبل از حرکت 10% و بعد از آن 50% از کل مبلغ بلیط کسر می‌گردد)
  • تمدید بلیط مسافری قبل از انجام سفر بدون پرداخت وجه اضافی
  • صدور بلیط رایگان برای اطفال کمتر از 5 سال بدون اختصاص صندلی
  • سوار و پیاده نمودن مسافرین در پایانه‌های مسافربری (مگر در صورت درخواست و رضایت مسافر)
  • استفاده از مزایای بیمه‌ای در طول سفر
  • استرداد کل مبلغ بلیط در صورت تاخیر در جایگزین وسیله نقلیه (حداکثر یک ساعت)
  • شرکت‌های حمل‌ونقل مسافربری در زمان تعیین شده نسبت به جایگزینی وسیله نقلیه مناسب بدون دریافت هزینه اضافی در زمان تعیین شده اقدام نمایند.
  • توقف وسایل نقلیه مسافربری در طول سفر جهت صرف غذا و انجام فرایض دینی در مکان و زمان مناسب
  • حمل توشه همراه مسافر به میزان 20 کیلوگرم به صورت رایگان و بیش از آن با پرداخت هزینه‌های مربوطه
    (5/2 درصد نرخ پایه بلیط برای هر کیلوگرم بار اضافی)
  • عدم دریافت هر گونه وجهی غیر از وجه بلیط مسافری از مسافرین

ب: خدمات عمومی داخل وسیله:

  • رعایت اصول بهداشتی و نظافت وسیله نقلیه در طول سفر توسط شرکت‌های مسافربری الزامی می‌باشد.
  • استفاده از دستگاه‌های خنک کننده و گرم کننده (کولر و بخاری) در فصول مربوطه
  • رفتار مناسب با مسافرین در طول سفر توسط رانندگان و کمک رانندگان
  • عدم پخش نوار و فیلم‌های غیر مجاز در طول سفر
  • پذیرایی از مسافرین با مواد خوردنی و آشامیدنی و توزیع روزنامه در سفرهای ویژه
  • الصاق برچسب توشه به توشه همراه مسافرین

ج: آئین‌نامه‌ها و دستورالعملهای مربوط به حقوق مسافران و خدمات عمومی:

  • ضوابط حمل‌ونقل مسافر موضوع ماده 9 آئین‌نامه بار و مسافر و مدت لغو پروانه فعالیت و تعطیلی موسسات حمل‌و‌نقل جاده‌ای
  • آئین‌نامه حمل بار و مسافر و مدت لغو پروانه فعالیت و تعطیلی موسسات حمل‌ونقل جاده‌ای
  • ضوابط اختصاصی ارائه خدمات ویژه در حمل و نقل مسافر
  • مقررات مربوط به نحوه تنظیم و استفاده از صورت وضعیت و بلیط مسافری

 

 

نکات ایمنی در خودرو

خطرات در رانندگی  

یکی از عمده ترین علل مرگ و میر در سراسر دنیا تصادف رانندگی میباشد، که در ۷۵ درصد از مواقع خطای انسانی عامل اصلی می باشد. روشهایی که در زیر توضیح داده شده شما را با حوادث و خطرات ممکن در رانندگی آشنا می سازد.

س. برای محافظت از خودمان در برابر کسانی که از چراغ قرمز عبور میکنند چه باید بکنیم ؟ 


به یاد داشته باشیم هیچگاه چراغ سبز برای ما به این معنی نیست که همه چیز درست است. به این موضوع توجه کنید که علت تصادف فقط حاصل اشتباه ما نیست. خطای دیگران هم موثر است .تصور نمایید که بعد از تصادف به ماشین شما خسارت وارد می شود یا انسانی مجروح می گردد. حتی اگر راه برای شما باشد و شما از چراغ سبز عبور کرده باشید . شاید شما به سادگی نگاه کردن به اطراف قبل از حرکت بتوانید از تصادف جلوگیری نمایید . اگر چراغ برای شما سبز است مطمئن شوید که سایر رانندگان قصد گریز از چراغ قرمز یا زرد را ندارند. و سپس حرکت نمایید . 

س. آیا در ترکیدن ناگهانی لاستیک میتوان ترمز گرفت ؟ 


ممکن است با فشردن ترمز کنترل خودرو از دست شما خارج شود. اگر چرخ جلو بترکد خودرو به سختی به سمتی که لاستیک ترکیده منحرف ( کشیده ) خواهد شد . فرمان خیلی شدید به لرزه خواهد افتاد . فرمان را در حالت ساعت 9 و 3 محکم بگیرید. پا را از روی پدال گاز بردارید و حواستان را به مسیر متمرکز کنید. سپس سرعتتان را به آرامی کم کنید . و خودرو را به مکانی ایمنی در کنار جاده هدایت کنید . اگر لاستیک عقب بترکد عقب خودرو منحرف خواهد شد . که در این مورد لرزش فرمان کمتر است و طبق روش قبل آن را هدایت میکنیم . 

س. چگونه از لیز خوردن خودرو جلوگیری کنیم ؟
 

خیلی ازمردم زمانی که خودرو شروع به لیز خوردن میکند به شدت ترمز می گیرند . که معمولا این کار شرایط را بدتر می کند . در این مواقع پای خود را از روی گاز بردارید و فرمان را به سمتی که می خواهید خودرو برود بچرخانید ( امتداد مسیر قبلی) . این عمل به بازگرداندن خودرو به شرایط پایدار کمک مینماید . در برخی از مواقع چرخاندن فرمان چندین بار باید تکرار شود تا خودرو به حالت پایدار برسد .  

س. بهترین راه برای خروج از خودرو زمانی که به داخل آب عمیق سقوط کرده چیست ؟ 


به ندرت برای کسی چنین حادثه ای اتفاق می افتد . در این مواقع ابتدا کمربند ایمنی را باز مینماییم (البته نه قبل از برخورد به آب کمربند ایمنی میتواند شما را در مقابل ضربه حاصله از برخورد محافظت کند) . سپس سعی کنید به سرعت از پنجره خارج شوید در برخی از مواقع به علت اتصالی برق پنجره باز نمی شود . در این مواقع در را امتحان کنید . در ابتدا فشار آب باعث باز نشدن در خواهد شد . نگران نشوید . با بالا آمدن آب در اتومبیل فشار در دو طرف در معادل می شود و در بازخواهد شد.  

 

س . چه کنیم اگر ترمز کار نکرد ؟
 

شما باید به سرعت تمرکز کنید و عمل نمایید . این لغات را با سلسله مراتب به خاطر بیاورید .
پمپ کردن پدال – ترمز دستی – کم کردن دنده ( تغییر به دنده سنگین)

  1. پیدا کردن مکان امن پمپ کردن پدال (زمانی که سیستم شما ABS است از روش پمپ پدال استفاده ننمایید) در این روش گاهی اوقات فشار ترمز برخواهد گشت و ترمز عمل خواهد کرد .

  2. به آرامی سعی کنید از ترمز دستی برای کم کردن سرعت استفاده نمایید ( اما بدون مانع شدن شدید)

  3. تغییر وضعیت دنده به دنده سنگین ( در دنده های اتوماتیک به حالت دنده سنگین) که به کم شدن سرعت کمک می کند.

  4. در کنار جاده بدنبال نقطه امنی برای متوقف کردن خودرو باشید.

این اعمال همراه با دقت در تغییر مسیر و کنترل اتومبیل باید به طور سریع و پیوسته انجام گیرد . هر چقدر سرعت عمل شما بیشتر باشد شما ایمن تر خواهید بود 

س .در مورد سیستم ترمز ضد قفل ABS ( Antilock Braking Systems) 


ABS سیتم ترمزی است که توسط تکنولوژی کامپیوتر هدایت می شود. سنسورها در هر چرخ باعث هماهنگی سرعت چرخیدن چرخها می شود . اطلاعات سرعت چرخیدن به کامپیوترمی رسد و اگر نیاز باشد یک شیر مغناطیسی عمل میکند تا با نیروی بیشتر یا کمتر خودرو را متوقف نماید. اگر نیروی متوقف کننده برای چرخها معادل نباشد اغلب یک خودرو میتواند در هنگام ترمز گرفتن بچرخد و کنترل از دست راننده خارج شود . در حالت های معمولی ترمز ABS فعال نیست . این سیستم زمانی فعال می شود که نیروی ترمز کردن از خاصیت چسبندگی بین سطح جاده و چرخها بیشتر شود در این حالت به صورت اتوماتیک عمل می نماید . و عمل ترمز ABS توسط تکرار ارتعاشات در زمان ترمز قابل تشخیص خواهد بود .
شما نباید در سیستم ترمز ABS پدال را پمپ کنید ( ضربه زدن به پدال ) این باعث تداخل عمل سیستم می شود و فاصله واقعی توقف را افزایش میدهد . 

 س. بعضی از راننده ها بدون دلیل ماشین خود را به سمت ما منحرف میکنند در این مورد چه باید کرد ؟ 


در حقیقت تمام خودرو ها دارای نقطه کور هستند نقطه کور جایی است که دیدن سایر ماشین ها سخت است قسمتی مانند ستون های ماشین که در عقب ماشین راست یا چپ بسته است. اگر شما در نقطه کور ماشینی رانندگی میکنید. ( پشت سر) سعی کنید در آینه کنار او یا وسط ( ماشین جلویی) نگاه کنید اگر صورت او را ندیدید مطمئن شوید که او هم شما را ندیده سعی کنید کمی به جلو یا به عقب بروید با این کار شما صورت راننده جلویی را خواهید دید احتمالا ماشین شما هم دارای نقطه کور است روش ایمن این است که قبل از منحرف شدن به چپ و راست نقاط کور ماشین و خودرو های کناری را سریع چک کنید و سپس به راست و چپ بپیچید 

س. چه کنیم اگر پدال گاز گیر کرد ؟
 

سعی کنید پدال را با نوک انگشت یا کفش به سمت بالا بکشید اگر کسی با شما است از او بخواهید که خم شود و سعی کند پدال را به حالت اولیه باز گرداند شما سعی کنید که چشم از مسیر و جاده برندارید.
اگر دنده اتومبیل شما به صورت دستی است کلاچ را بگیرید و دنده را درحالت خلاص بگذارید موتور به کار خود ادامه میدهد اما نیروی محرکه از چرخها جدا شده است و سرعت ماشین کند می شود و شما می توانید خودرو را به خارج از جاده هدایت کنید. اگر اتومبیل شما دنده اتوماتیک است وضعیت را به خنثی را کلاچ تغییر دهید خاموش کردن اتومبیل در برخی از موارد باعث از دست رفتن نیروی هدایت فرمان و یا قفل شدن فرمان میگردد . 

س. اگر در اتوبان کاپوت اتومبیل بالا پرید و به شیشه برخورد کرد چه باید کرد؟ 
 

از ترمز زدن ناگهانی خودداری کنید زیرا ممکن است ماشین های پشت سر نیز با شما برخورد کنند. در این مواقع سعی کنید از فضای باز شده بین کاپوت و داشبورد جلوی خود را ببینید اگر امکان نداشت سر خود را از پنجره بیرون ببرید و سعی کنید جلوی خود راببینید و کم کم اتومبیل را به خارج از جاده منتقل کنید. 

 

                                  نکات ایمنی برق در خانه 

هیچ وقت سیم برق را از روی محلهای تیز رد نکنید چون ممکن است بریده شده و قسمتی از آن لخت شود سیم بریده شده را هیچوقت با نوار چسب وصل نکنید. حتماً آن را کوتاه و یا تعویض نمایید.

به هیچ وجه سیم لخت را داخل سوراخهای پریز نکنید و اگر دو شاخه یک وسیله برقی شکسته است هر چه سریعتر یک دو شاخه سالم تهیه کنید.

از یک پریز برق برای چند وسیله برقی استفاده نکنید و از کشیدن سیم از کف منزل یا زیر فرش که احتمال برخورد پای افراد با آن و یا یوشیدن سیم وجود دارد خودداری کنید.

سیم کشی ساختمان خود را به افراد مجرب و کاردان سپرده تا مقطع کابلهای ساختمان را متناسب با قدرت دستگاهها و وسایل برقی مورد استفاده انتخاب نماید. تنها زدن یک جرقه کافی است تا خدای ناکرده سرمایه و حاصل یک عمر تلاش شما نابود گردد.

حتی المقدور پریزهای برق را دور از دسترس اطفال کار بگذارید و حتماً برای آنها از درپوش مخصوص استفاده کنید و مراقب باشید که کلیدها و پریزها از محل خود خارج نشده و دو شاخه های وسایل برقی شما شکستگی نداشته باشد.

چنانچه در زمینه برق تخصص ندارید اقدام به تعمیر یا تعویض قطعات برق دار ننمائید و کارهای پیچیده را به یک نفر متخصص سپارید

هنگام تعویض لامپ سوخته یا شکسته حتماً کلید چراغ را خاموش کنید و با استفاده از فاز متر از قطع جریان برق مطمئن شوید. همیشه از زیرپایی مقاوم و عایق استفاده کنید.

قبل از روشن کردن وسیله برقی یا برای خاموش کردن آنها ابتدا از کلید دستگاه استفاده کنید و هرگز دو شاخه وسیله برقی روشنی را از پریز نکشید.

رعایت نکردن اصول ایمنی، نشانه دانش، مهارت یا شهامت نیست بلکه گویای بی توجهی است که قطعاً خسارتهای جبران ناپذیری وارد می سازد.

درصورت بروز حادثه با حفظ خونسردی کامل اقدامات زیر را انجام دهید:

مصدوم برق زده می بایست به سرعت از جریان برق جدا گردد برای این کار چند نکته باید رعایت شود در صورتی که برقگرفتگی با ولتاژ بالا( فشار قوی) باشد.

باید از افراد متخصص کمک گرفت و اگر برق گرفتگی با ولتاژ کم باشد برق منازل کلید برق را بلافاصله خاموش کرده و یا فیوز برق را باز کنند.در غیر اینصورت می توانید با استفاده از یک قطعه چوب خشک، پارچه، پلاستیک و یا روزنامه چند بار تا شده و قرار دادن یک جسم عایق در زیر پا نظیر یک تکه لاستیک خشک مصدوم را از تماس با سیم برق دار جدا نمایید.

در هیچ شرایطی بدون عایق کردن خود نباید بدن شخص برق گرفته را لمس نمایید زیرا بی تردید خودتان نیز دچار عارضه برق گرفتگی خواهید شد.

بلافاصله از افرادی که در محل حادثه حضور دارند برای خبر کردن پزشک و آوردن آمبولانس کمک بگیرید. 

 

 

 

                          نکات ایمنی در مورد مواد شوینده 


 

امروزه با توجه به تنوع در تولیدات کارخانه ای مواد شوینده، سفیدکننده و مانند آنها امور شست و شو و به طور کلی تمیزکاری در خانه و یا حتی محیط های دیگر نه تنها سرعت یافته ، بلکه راحت تر شده است.

البته مواد طبیعی گوناگونی مانند نمک طعام، آب لیمو ترش، گلیسرین، سرکه سفید و جوش شیرین و ... نیز وجود دارند که برای لک بری و سفید کردن مورد استفاده قرار گرفته و بسیارمفید نیزهستند ، ولی برای کلیه موارد کافی نبوده لذا همه ما مجبور به استفاده از محصولات شیمیایی کارخانه ای هستیم که استفاده از آنها نیازمند رعایت نکاتی است که در ذیل به آنها اشاره می شود:

مواد شوینده ، ضدعفونی کننده وسفید کننده را در کمد نگه داری کنید که در ِ آن قفل شده و قابل دسترس بچه ها نباشند.

قراردادن موادی از این دست درکابینت های زمینی آشپزخانه، ممکن است خطرات بسیاری را برای کودکان ایجاد کند.

اگر در خانه تان با یکی از مواد یاد شده ، مشغول کار هستید و کودک شما در نزدیکیتان مشغول بازی است به هنگام ترک آن مکان حتی به طور موقتی برای جوابگویی زنگ در یا تلفن، کودک را به همراه ببرید.

بر روی قوطی مواد یاد شده حتماً برچسبی حاوی نام کالا و جمله" خوردنی  نیست" بچسبانید.

به هنگام استفاده از مواد شوینده از دستکش استفاده کنید.

اگر از مواد سفید کننده و انواع اسیدها استفاده می کنید ، مراقب باشید که به پوست، چشم و حتی لباس شما نپاشد.

در صورتی که حتی قطره ای از آن با چشم شما تماس پیدا کرد، به سرعت چشمتان را با آب فراوان بشویید.

هنگامی که برای شست و شوی سرویس های بهداشتی از مواد فوق استفاده می کنید، حتماً پنجره ای را در آن مکان باز کرده و در صورت وجود هواکش ، آن را روشن کنید. در ضمن برای شست و شو از آب داغ استفاده نکنید، زیرا بخارات ناشی از محلول آب داغ و مواد شوینده ، سبب مسمومیت تنفسی شود.

از کار با مواد شیمیایی قابل اشتعال در نزدیکی شعله گاز  بپرهیزید، زیرا ممکن است همین بی احتیاطی سبب بروز آتش سوزی عظیمی در خانه تان شود.

هرگز مواد شوینده مختلف را با هم دیگر مخلوط نکنید. اگر یک محصول شوینده برای پاک کردن سطحی کافی و کارساز نباشد، ابتدا با دستمال نمدار مواد قبلی را کاملاً از روی سطح زدوده ، سپس مواد جدید را استفاده کنید. 

 

 

 

 

                                  جاده و تصادفات جاده ای



1- از صحبت کردن با تلفن همراه خودداری نمائید.


2- بستن کمربند ایمنی ضروری است.


3- از خوردن و آشامیدن در حین رانندگی خودداری نمائید.


4- از بغل کردن بچه در پشت فرمان حین رانندگی خودداری نمائید. 

 

 

 

                               نکات ایمنی مربوط به خطرات منازل :**سیستم برق

1- پریزهای برق را با درپوش ایمنی محافظت کنید تا بچه ها آسیب نبینند.
2- داشتن ترمینال مجهز به چندین کلید مینیاتور مناسب در آشپزخانه که در صورت اتصال برق فوراً قطع شود.

 

 

** سیستم گاز رسانی

1- استفاده از بست در دو سر شیلنگ
2- درآوردن دستگیره شیرهای گاز غیرقابل استفاده.

 




**هود آشپزخانه

1- استفاده از کلید تک برای هود
2- عبور سیم هود از داخل کانال جهت جلوگیری از برخورد با اجاق گاز
3- تعویض فیلتر در هرماه


 


**اجاق گاز

1- استفاده از بست سرشیلنگ
2- استفاده از شیلنگ به متراژ یک متر الی یک ونیم متر
3- از قراردادن ظروف سنگین روی اجاق بپرهیزید.
4- اجاق گاز در معرض باد و بوران و یا بادبزنهای برق نباشد.


 

 

**آبگرمکن

1- بازدید شیر اطمینان.
2- بازدید ترموکوپل در هر ماه و استفاده از انشعابات استاندارد.


 

 

**دودکش ها

1- دودکش حتماً باید مستقیم باشد.
2- استفاده از کلاهک بالای دودکش.
3- عبور ندادن آن از پنجره و دربهای چوبی.




**آسانسور

1- از بازی کردن بچه ها در آن خودداری گردد.
2- بیش از ظرفیت سوار نشوید.
3- از فشار دادن چند کلید به صورت همزمان خودداری گردد.


5- از سبقت و سرعت غیرمجاز در حین رانندگی خودداری نمائید.


6- توصیه های ایمنی مأموران راهنمایی و رانندگی را جدی بگیرید.


7- در صورت احساس خستگی و خواب آلودگی فوراً توقف نموده و استراحت نمائید.


8- از سالم بودن خودرو قبل از سفر اطمینان حاصل نمائید.  

 

   

 

                                  پیامها و شعارهای ایمنی : 


1. آن روزی پایانش خوش است که حادثه ای رخ ندهد .

2. اول ایمنی – بعد کار

3. از تصادفات دیگران درس عبرت بگیرید .

4. ایمنی اصل ضروری از اشتغال به شمار می رود.

5. آلودگی محیط زیست زندگی انسان را تهدید می کند .



6. اگر به سعادت خود و فرزندانتان علاقه دارید ،رعایت ایمنی و بهداشت را سر لوحه کارتان قرار دهید.

7. ابزارکار باید همیشه سالم و بی عیب باشد.

8. آتشی که گرمی بخش زندگی است می تواند نابود کننده آن نیز باشد.

9. ابزارهای دستی را روی کف زمین ،در راهروها نگذارید .

10. آتش حریف زورمندی است که به کسی رحم نمی کند .



11. استفاده از گوشیهای ایمنی در محیطهای پر سر و صدا الزامی است .

12. آمار نشان می دهد که اکثر حوادث ناگوار در نتیجه یک بی احتیا طی کوچک ایجاد شده است.

13. اولین اشتباه ، آخرین اشتباه است .

14. احتیاط کن تا بیشتر زندگی کنی !

15. از حوادث پیشگیری کنید اما نه به حرف بلکه به عمل.

 

 

 

دستور العمل ، توصیه ها و اقدامات ایمنی سازمان آتش  نشانی  
 
 در مورد تکایا ، مساجد و حسینیه ها در ایام محرم 
 

به گزارش روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساری: این سازمان با برخورداری از نیروی انسانی کارآزموده و تجهیزات ایمنی و نجات پیشرفته برای همکاری و کمک در تأمین ایمنی محل‌های برگزاری مراسم سوگواری شهادت سرور شهیدان حضرت ابا عبداله الحسین (ع) آمادگی کامل دارد.

 

 بنا بر همین گزارش ، سر آتش یار کلانتری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی ساری تصریح کرد: این سازمان به منظور تأمین ایمنی هر چه بیشتر شهروندان و اماکن مذهبی از جمله مساجد، تکایا و هیأت‌ها و حسینیه‌ها در نقاط مختلف شهر ساری در ایام سوگواری ماه محرم علاوه بر آماده باش نیروهای خود ، یک سوم آنها را نیز به صورت سیار ویا استقرار در نقاط پر خطر آماده امدادرسانی به شهروندان در حوادث پیش بینی نشده کرده است.


مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساری لزوم رعایت اصول ایمنی به ویژه در ایام ماه محرم و حضور در مراسم سوگواری را مورد تأکید قرار داد و از شهروندان درخواست کرد تا هنگام حضور در اماکن مذهبی و شرکت در مراسم سوگواری سرور آزادگان حضرت امام حسین(ع) همکاری بیشتری با مسئولان این گونه اماکن و نیروهای امدادی به ویژه آتش‌نشانان داشته باشند.


وی همچنین اظهار داشت : واحد آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساری، دستور العمل و توصیه های ایمنی در این خصوص را به شرح ذیل به شهروندان عزیزیادآور میشود:


1- در فضاهای تجمعی پرتراکم مانند زیارتگاه‌ها، مساجد، حسینیه‌ها، و تکایا به ازای 50 تا 300 نفر دو راه خروج، از 301 تا 1000 نفر سه خروجی و بیشتر از 1000 نفر چهار خروجی دور از هم که همواره باز و بدون هر گونه مانع باشند لازم و ضروری است.

 

2- رعایت فاصله مناسب سیم‌ها، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح قابل اشتعال مانند پرچم، پلاکارد، پرده، فرش، تابلو و... الزامی است.

 

3- هر فیوز برق باید استاندارد باشد و از بکارگیری فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد جداً خودداری شود. گرفتن انشعابات متعدد از یک پریز برق و وارد آوردن بار بیش از ظرفیت، موجب آتش‌سوزی الکتریکی می‌شود.

 

4- استفاده از لامپ‌های برق ولتاژ بالا، بدون حباب و حفاظ مناسب، خطر آفرین و خسارت بار است.

 

5- قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.

 

6- در صورت استفاده از بخاری‌های نفتی باید قبل از پر کردن منبع سوخت، بخاری خاموش شود.

 

7- هنگام گرفتن انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ‌های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود.

 

8- رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال مانند پشتی، فرش، پرچم و... الزامی است.

 

9- قبل از بهره برداری از دستگاه حرارت‌زا مانند: بخاری‌ها، سیستم حرارت مرکزی و امثالهم دودکش را نظافت و از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنید.

 

10- دودکش‌ها در ناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا از افتادن اجسام داخل دودکش و انسداد آن و همچینن کوران هوا در زمان وزش تند بادها مصون باشند.

 

11- دودکش‌ها نباید در مجاورت پرده، چادر برزنتی و مواد قابل اشتعال قرار گیرد و از محل کاملاً امن با قابلیت غیر قابل اشتعال عبور داده شود.

 

12- برای افراد سالخورده و کودکان حتماٌ باید مکانی امن در نزدیکترین نقطه به راه خروجی پیش بینی شود.

 

13- برای گرم کردن فضای داخل چادرهای تکایا، از بخاری‌های دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل می‌دمند استفاده شود.

 

14- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل این اماکن و نیز محل پخت غذا خودداری شود.

 

15- آغشته کردن چادرهای برزنتی به روغن و مواد نفتی برای جلوگیری از نشت رطوبت باران موجب شعله وری وآتش‌سوزی سریع چادر خواهد شد.

 

16- در همه قسمت‌ها به ویژه محل پخت غذا حتماً باید به‌اندازه کافی کپسول‌های آتش‌نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.

 

17- همه مدیران، مسئولان وخدمه مساجد، حسینیه و تکایا با مراجعه به نزدیکترین ایستگاه آتش‌نشانی محل، مسائل ایمنی وچگونگی مقابله با آتش‌سوزی‌ها وحوادث دیگر را آموزش ببیند.

 

18- از روشن کردن هرگونه شعله روباز در داخل و یا کنار چادر تکایا برای گرم کردن محیط، پخت غذا، چای و غیره جداً خودداری کنند. توصیه می‌شود مکان مناسبی در نقطه دیگری دور از محیط تکایا به این امر اختصاص داده شود.

 

19- در صورت بروز آتش‌سوزی ضمن حفظ خونسردی و خارج کردن افراد از داخل این اماکن، همزمان با اطلاع دادن آن به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی از طریق تلفن 125، برای خاموش کردن آتش‌سوزی با وسعت کم، در حد بستن شیر بخاری نفتی و یا گازی و یا استفاده از خاموش کننده‌های دستی، تا رسیدن مأموران امدادی به محل حادثه  اقدام کنند.

 

در پایان واحد روابط عمومی سازمان آتش نشانی ، ضمن قبولی طاعات و عزاداری شما شهروندان گرامی برایتان آرزوی سلامتی می نماید.

 
 
 

خدمات آتش نشانی:



بخش اطفای حریق :
1- اطفای حریق منزل مسکونی
2- اطفای حریق خودرو
3- اطفای حریق باغ و مزرعه
4- اطفای حریق مکان های عمومی
5- اطفای حریق مکان های تجاری
6- اطفای حریق کارخانه ها و کارگاه ها
7- اطفای حریق مراکز دولتی
8- اطفای حریق جنگل
9- .........

 


بخش امداد و نجات :
1- امداد و نجات در تصادفات جاده ای
2- امداد و نجات درآوار وریزش ساختمان
3- امداد و نجات در آسانسور
4- امداد و نجات درمحبوس شدن افراد
5- امداد و نجات درکوهستان
6- امداد و نجات درچاه
7- امداد و نجات در گیر کردن انگشتر
8- امداد و نجات در مقابل حمله حیوانات وحشی
9- نجات غریق وجستجوی غرق شده ها
10- امداد درتخلیه آب گرفتگی در اثر سیل و....
11-امداد درسیل وزلزله و   ......

 


  و نیز      


آموزش ایمنی همگانی


•        بررسی علل وقوع حریق و حوادث


•        گواهی ایمنی جهت صدور مجوز پایان کار ساختمان ها


•        و.....

 
 

چهارشنبه سوری 

 

چهارشنبه سوری ، رسم دیرینی است که ایرانیان در طول سال ها با آتش بازی و رسومی مثل قاشق زنی و پریدن از روی آتش آن را حفظ کرده اند. این شب بر اساس این سنت، شب گرفتن سرخی ها به عنوان سمبل نشاط و شادی و شب وانهادن زردی های سستی و غم است.تردید نیست که ریشه و اصل این مراسم به ایرانیان عصر باستان میپیوندد. این رسم شاید یادگار دین زردشت باشد. چند سالی است که بر این سنت های لطیف ایرانی، انفجار و نارنجک و مواد محترقه هم اضافه شده و آنقدر فراگیر، که لطافت و صمیمیت این سنت تاریخی را تحت الشعاع قرار داده است.

 

 

این سالها شب چهارشنبه سوری تقریبا از یک ماه قبل آغاز می شود و می رود تا کم کم سنت دیرین ایرانی در هیاهوی انفجار ها از بین برود. بیائید نگذاریم در اثر هیجانات متفاوت اصالت تاریخی آن از بین برود. در حقیقت دو خطر چهار شنبه سوری را تهدید می کند یکی خطرات جانی در اثر انفجار و یکی خطر از بین رفتن این سنت تاریخی.

 مهم ترین ویژگی سنی نوجوانان و جوانان قرار گیری افراد در حالات هیجانی بوده به طوری که این حالات یکی از نیازهای این سنین است و باید به نحو صحیح ارضاء شود بنابراین به جای نفی برگزاری مراسم چهارشنبه آخر سال ، باید فرصتی جدید برای تخلیه هیجانات روحی بچه ها فراهم کرد.

جشن های همراه با آتشبازی در سایر ملل و فرهنگها نیز وجود دارد ؛ مثل جشن روز چهارم ژولای در آمریکا ولی با رعایت نکات ایمنی می توان از خطرات بالقوه آن کاست.

بر اساس گزارشات موجود هیچ فردی و هیچ گروه سنی از خطرات حوادث ناشی از این آتشبازی ها در امان نیستتند ولی پسران زیر 16 سال بیشتر در معرض خطر هستند.

با رعایت نکات ایمنی زیر هم از شادی جشن دیرینه چهارشنبه سوری لذت ببرید و هم از خطرات احتمالی آن اجتناب کنید:

از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را رعایت نمی کنند، جدا بپرهیزید.

  1. تماشاچیان (ناظرین بیگناه) معمولا در خطر اصابت ترکش های ترقه ها و مواد منفجره هستند . سعی کنید در تیر رس ترکش ها نباشید و هیچگاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرت نکنید.
  2. از پرتاب فشفشه، موشک و سایر مواد آتش زا روی شاخه درختان، پشت بام و بالکن منازل خودداری کنید.
  3. فقط در فضای باز اقدام به استفاده از فشفشه و ترقه نمائید و هیچگاه آن را در فضای بسته استفاده نکنید.
  4. از آتش زدن لاستیک، هیزم و کارتن خالی در واحدهای مسکونی یا در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنید؛ چرا که ضمن آلودگی شدید هوا، سایر خطرات را هم در بر دارد.
  5. آتش بازی در نزدیکی پمپ بنزین ها، وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند، در صورت کمترین نشت از وسایل نقلیه،  و حتی در شرایط عادی این وسایل را به بمبی تبدیل می کند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.
  6. در صورت روشن کردن آتش توصیه می شود که آتش در حجم کم باشد و از ریختن مواد سریع الاشتعال نظیر نفت، بنزین و الکل روی آتش جدا خودداری کنید. 
  7. هنگام استفاده از اینگونه مواد، حضور یک فرد بالغ و آشنا به نکات ایمنی ضروری است و  این مواد را در اختیار بچه های کوچک قرار ندهید.
  8. از مواد محترقه و منفجره  و ترقه و فشفشه دست ساز استفاده نکنید.
  9. ترقه ها و فشفشه و دیگر و اسباب آتش بازی را از فروشنده های مجاز و معتبر تهیه کنید و به برچسب آن توجه کنید.
  10. در هر زمان فقط یکی از مواد محترقه و منفجره را روشن کنید و همزمان تعداد زیادی از آنها را با هم آتش نزنید.
  11. ترقه ها و فشفشه های عمل نکرده  را مجددا روشن نکنید.
  12. هرگز مواد سوختنی و ترقه را در مقادیر کم  یا انبوه در منزل نگهداری نکنید.
  13. مواد محترقه و منفجره را در محلی مطمئن دور از دسترس کودکان، در مکان خشک  و خنک نگهداری کنید.
  14. از حمل مواد محترقه و منفجره در جیب هایتان اجتناب کنید. بسیاری از کودکان به دور از چشم والدین مواد را خریداری و در جیب، کیف و یا کمد نگهداری می کنند که به علت درجه آتشگیری پایین بزودی مشتعل و خسارات جانی و مالی فراوانی را ببارمی آورند. 
  15. هنگام استفاده از فشفشه، دستتان را باز نگهداشته و از جلوی صورتتان دور نگهدارید تا دچار سوختگی نشوید.  
  16.  این مواد را در داخل وسایل با پوشش شیشه ای و یا قوطی های فلزی منفجر نکنید.
  17. از انداختن مواد تحت فشار( مانند کپسولها ، اسپری حشره کش و ....) و وسایل شیشه ای (مانند شیشه آب، آمپول،... ) و قوطی های فلزی (مانند قوطی های اسپری و کنسرو )  به درون آتش جدا بپرهیزید؛ زیرا به علت دارا بودن خاصیت انفجاری، ذرات آن پرتاب  و وارد چشم می شود.
  18. حتما از عینک و دستکش محافظ استفاده کنید.
  19. وجود یک کپسول خاموش کننده آتش نشانی پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است.
  20. قبل از ترک محل روشن کردن آتش، حتما از خاموش بودن آن مطمئن شده و باقیمانده آنرا حتما توسط آب سرد کرده و جمع آوری کنید.
  21. در صورت بروز هر گونه حریق یا حادثه، ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با شماره تلفن 125 ستاد فرماندهی آتش نشانی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهید.  
بیائید با رعایت مسائل ایمنی و استفاده از عینک محافظ همواره خاطره خوشی از این جشن فرخنده ایران باستان داشته باشیم.  
 
 
 

تدابیر ایمنی برق در معابر 

 

1-از نصب و چسباندن هرگونه پلاکارد ، اعلامیه و غیره بر روی تیرهای برق و درب پستهای برق جدا خودداری نمائید .
2-صعود از تیر به هر منظوری حوادث ناگواری بدنبال داشته و ممنوع است.
3-سیم کشی و برقدار نمودن سردرهای فلزی حوادث ناگواری بدنبال دارند.
4-هنگام استفاده از جرثقیل و بتونر و دیگر تجهیزات و ماشین آلات بلند بایستی فاصله مجاز نسبت به خطوط برق رعایت شود .
5-هنگام نماکاری در ساختمانها که عموما داربست فلزی نصب می شود بایستی فاصله مجاز از خطوط برق حفظ شود در غیر اینصورت حتما با اداره برق منطقه هماهنگی گردد
6-پرتاب اشیاء از جمله اشیاء فلزی بر روی خطوط برق موجب بروز حوادث ناگواری میگردد و ضمنا این کار باعث آسیب دیدن وسائل برق مشترکین می گردد .
7-نصب چراغهای تزئینی در اعیاد مختلف فقط بایستی توسط افراد حتی اداره برق صورت گیرد و اقدام به هرگونه نصب بر روی خطوط توسط افراد غیرمجاز حادثه به دنبال داشته و ممنوع است .
8-برپانمودن هرگونه اشیاء بلند از جمله اشیاء فلزی و غیر فلزی در کنار خطوط برق ضمن رعایت فاصله مجاز و اطلاع به اداره برق منطقه با رعایت اصول ایمنی و تجهیزات مطمئن باید صورت گیرد
9-از صعود برروی درختانی که به مرور زمان رشد نموده و به خطوط نزدیک شده موجب بروز حادثه خواهند شد لذا در مواردی که مجبور هستید (برای مثال چیدن میوه درختان) حتما با اداره برق منطقه تماس گرفته و پس از شاخه زنی اقدام نمائید .
10-دپو نمودن خاک و دیگر مصالح در زیر خطوط و پای تیرها موجب کاهش ارتفاع خطوط شده و برای افراد خطرناک خواهد بود .
11-متاسفانه بعضی از سازمانها و ارگانها با استفاده از بالابر اقدام به نصب چراغهای تزئینی در سطح شهر می نمایند که به علت عدم اطلاع از اصول ایمنی و عدم استفاده از لوازم ایمنی حوادث ناگواری بدنبال داشته و دارد
12-از تماس با تابلوهای برق و دیگر تجهیزات مربوطه خودداری نموده و در صورت مشاهده باز بودن درب تابلوها سریعا به اداره برق اطلاع دهید
13-درصورت مشاهده پاره شدن سیم برق در اثر برخورد خودرو با تیرهای برق و غیره از تماس با سیمها خودداری نمائید و مراتب را سریعا به اداره برق اطلاع دهید.
14-باز نمودن فویل با صفحات نازک آلومینیومی در زیر خطوط خودداری نمائید زیرا با وزش باد صفحه را به خطوط نزدیک نموده و باعث برق گرفتگی خواهد شد .
15-رانندگان کمپرسی و کارفرمایان مواظب باشند در هنگام تخلیه بار در زیر خطوط قرار نگیرند
16-مواردی مشاهده شده که رانندگان کامیون در زیر خطوط نگه داشته و هنگام پرتاب سیم بکسل به طرف دیگر کامیون به منظوربار بندی ، با خطوط برق برخورد نموده و حادثه به دنبال داشته است
17-توقف جرثقیل های بلند در کنار خطوط برق حادثه آفرین می باشد .
 

تدابیر ایمنی برق برای مشترکین گرامی 

1-وسایل برقی که معیوب شده و عایقی خودشان را از دست داده اند سریعا از دسترس دور نمایند .

-تعمیر وسائل برقی را به اهل فن بسپارید وچنانکه مهارت کافی ندارید از دستکاری آنها اجتناب نمائید .
3-هنگام تعمیر وسائل برقی بخصوص کولر و تعویض لامپ ، کلید ، پریز دقت نمائید کلید کنتور قطع باشد و پس از آزمایش با فازمتر و حصول اطمینان از بی برقی بودن وسیله به آن دست بزنید .
4-از نصب کلید و پریز در داخل حمام جدا خودداری نمائید
5-وسائل برقی را دور از دسترس کودکان قرار داده و در ارتفاع پائین از پریزهای حفاظ دار استفاده نمائید
6-با دست خویش و پای برهنه هیچگاه به لوازم برق دست نزنید
7-هنگام شستشوی دیوارها مراقب باشید پریزها و کلیدها خیس نشوند
8-هنگام کار با وسائل برقی از سالم بودن دستگاه و عایقی کابل آن مطمئن باشید .
9-قراردادن بخاری برقی در داخل حمام اکیدا خودداری نمائید
10-در اثر اتصال فاز به بدنه دستگاههائی که بدنه فلزی دارند مثل لباسشوئی – سماور برقی - اجاق گاز در صورت تماس فرد با بدنه این تجهیزات فرد دچار برق گرفتگی خواهد شد لذا نصب ارت (اتصال بدنه به زمین) ضروری است .
11-هنگام سوراخ نمودن دیوار اطمینان حاصل نمائید محل فوق مسیر عبور سیم کشی نباشد
12-سیم کشی های غلط و غیر ایمن باعث اتصال برق در منازل شده و آتش سوزی بدنبال خواهد داشت

 
13-نصب آنتن های بلند مخصوصا در لبه پشت بام منتهی به خیابان یا کوچه که خطوط برق از آنجا عبور کرده عموما در اثر سقوط آنتن یا هنگام نصب حوادثی بدنبال دارند .
 

نحوه صحیح استفاده از برق 

 

1-حتی الامکان در ساعات پربار شبکه (ساعات اولیه شب) از وسایل پر مصرف نظیر ماشین لباسشوئی ، جاروبرقی ، اتو،
بخاری برقی ، پمپهای آب و . . . استفاده ننمایند زیرا در این ساعات بیشترین مصرف روشنائی وجود دارد و بعلت پربار بودن خطوط برق
دارای بیشترین کاهش و افت ولتاژ شبکه می باشیم که این ضعیف بودن ولتاژ یکی از علت های عمده کم شدن طول عمر دستگاههای
برقی که با موتور کار می کنند می باشد
2-در مواردی که نور لامپها کم و زیاد می شود در صورت ادامه به اداره برق اطلاع دهید
3-برای نگهداری بهتر از وسائل برقی قبل از اتصال به پریز ضمن حصول اطمینان از سلامت کابل و دو شاخه دستگاه ابتدا به
کلید قطع و وصل آن توجه نمائید و در صورت قطع بودن کلید وسیله را به برق متصل نمائید
4-هنگام قطع برق دو شاخه وسائل برقی نظیر یخچال و فریزر را از پریز خارج نموده و موقع وصل مجدد برق پس از حداقل 4
دقیقه این وسائل را به برق متصل نمائید
5-در صورت مشاهده جوشکاری با ترانس برق از شبکه های فشار ضعیف عمومی که منجر به ایجاد نوسانات برق و آسیب
رسیدن به وسائل برقی می گردد مراتب را به اتفاقات برق اطلاع دهید .
6-در صورت مشاهده جرقه در محل اتصالات کنتور ضمن قطع فیوز یا کلید مینیاتوری موضوع را به اتفاقات برق اطلاع دهید
7-در مواقع خاموشی یا مشاهده نواقص ضمن کنترل فیوز نصب شده در محل کنتور چنانچه عیب مربوط به داخل ساختمان
نباشد مراتب را به اتفاقات برق برسانید .

8-به منظور همکاری با شرکت توزیع برق و جلوگیری از گسترش صدمات وارده به شبکه برق و مشترکین، چنانکه در مسیر
خطوط برق ، جرقه و یا اتصالی مشاهده کردید مراتب را سریعا به اداره برق اطلاع دهید

 


 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد